Partraszállás Barcelonában

Partraszállás Barcelonában

Barcelona felfedezése - X

Állatkert (Zoo)

2015. október 18. - Tiggr


Mangóval nagyon kíváncsiak voltunk, hogy Fanninak hogy tetszene egy állatkert! Korábban már elmentünk a barcelonai állatkert bejártata előtt és mindig ezt tervezgettük... Vajon elefántot látva mondja-e majd, hogy "Óóóó!", ahogy teszi ezt vonatot látva?

Tegnap kipróbáltuk! 10-re időzítettük az érkezést, amikor a nyitvatartás kezdődik. Kissé már hűvösebb időben indultunk (11 fok), de szép napsütés volt! Aztán mire hazajöttünk megint jól felmelegedett az idő, neki lehetett vetkőzni, de reggel először volt rajtam könnyű dzseki. (Ami ma megint nem kellett :))

Nagyjából 2 óránk volt hát felfedezni az állatkertet, ami így nem sikerült maradéktalanul. Láttunk azért így is rengeteg majmot, fókát, hüllőket (kígyók, krokik, teknősök), farkast, elefántot, varacskos disznót, orrszarvút, elefántot, flamingókat, szabadon mászkáló pávákat kis pipijükkel, zebrát, macit, pingvint és... és... természetesen elzarándokoltunk a rókamangusztákhoz is! :) Nekik már kicsit hűvös lehetett az idő, legtöbben az odúban, infralámpa alatt gubbasztottak, csak az őrszem volt kinn a helyén...

Sajnos nem jutott idő mindenre, például a delfinekre (ott egyébként is kilométeres sor állt, délben kezdődött valamilyen etetéses show), a nagymacskákra, kengurukra, meg sok egyébre... (A zsiráfokat például ki sem engedték, az ő, és az eleféntok "szavannája" éppen átépítés alatt áll.) Szép, rendezett, nagy állatkert, Fanni tempójában több alkalom kellene a végigsétálásra.

Mi azért így is élveztük Mangóval, de mit szólt Fanni? Hát egyelőre úgy tűnik, kicsi még ehhez, ... Meg-megnézett pár állatot, a fókáknak példabeszédet is tartott, a teknősöket is megzargatta, de a közelmerészkedő páva már elég félelmetes volt! :) A legtöbb állat azonban nem kötötte le a figyelmét, igaz sokszor elég távol is voltak. Lehet persze, hogy csak simán műszaki ember lesz, hiszen a vonatok mindig csodálatot váltanak ki belőle (Óóóó!), pár hete pedig az autók legalább ennyire lekötik a figyelmét (otó, otó...)! Legközelebb lehet, hogy autókiállításra, vagy közlekedési múzeumba kell vinnünk! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://cabrera.blog.hu/api/trackback/id/tr207987439

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása