Partraszállás Barcelonában

Partraszállás Barcelonában

Készülünk haza I

Repjegyek és az autó

2015. november 18. - Tiggr

Igen, akármilyen hihetetlen, letelt a fél év! A leköltözés ugyan jóval több szervezést igényelt, azért a hazaút sem lesz rutinfeladat! :) Már korábban elkezdtük a felkészülést, pár dolgot mesélnék erről is!

Az első dolog persze a repülőjegyek beszerzése volt! Ezek már hetek óta megvannak, a Család november 26-án fog hazarepülni! Utána Apuval visszareppenünk 28-án, hogy elrendezzük, amit a lakásban kell és utána hazavezessük az autót a cuccainkkal tömve... A tervek szerint december 1-én megérkezünk...

Az autót ugye május végén hoztuk le, szép időben, nyári gumikkal... Viszont november végén, december elején átkelni az osztrák Alpokon nyári gumival nem jó kombináció. Ha nincs szerencsénk és leesik egy kis hó, akkor már a rendőrök is sírva fakadnának, de mi sem akarjuk a biztonságot kockáztatni. Ezért téli gumi kell! Erre már gondoltunk a leköltözésnél is! Az eredeti terv az volt, hogy az otthon tárolt téli gumikat és felniket leszállíttatjuk egy ezzel foglalkozó céggel, majd a csere után a nyári gumktól megfosztott alufelniket (a nyári gumik a végüket járták már) vissza. Ez a móka azonban elég drága lett volna! Annyira, hogy jobb üzletnek tűnt, ha a nyári gumit itt ígyis-úgyis leadom, helyette pedig olcsó kínai téli gumit veszek, amit otthon a 2000 km futás után eladok (persze lehet a biztonság miatt károgni, de ez még mindig jobb megoldás, mint egy kopott nyári gumi szett)... Így is lett, beszereztem egy garnitúra Goodride téligumit :) (ez Barcelonában azért nem olyan egyszerű ám - természetesen maradt a webshop). Majd egy szerződéses partnernél lecseréltettem a nyári gumit erre. Azokat pedig otthagytam, hogy ártalmatlanítsák. Az első vicces dolog az volt, hogy ehhez 4 órára volt szükségük, ott kellett hagynom a kocsit. Másnap persze kiderült, hogy jóval drágábban dolgoztak, mint amiről szó volt, némi hőbörgés és alkudozás után azért egy jó drága kerékcsere lett a dologból, de legalább már csak félig rablás jellege volt, nem teljesen... De még így is jobb a helyzet, mint a felniutaztatással, ha a gumikat otthon sikerül eladni! (Apropó: ki venne 4 db 2000 km-t futott 225/45 R17 Goodride SW-608-as téligumit? :))

A bejegyzés trackback címe:

https://cabrera.blog.hu/api/trackback/id/tr388089870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ficere 2015.11.20. 22:06:46

Már én is készülődök...megoldjuk!

ficere 2015.11.21. 15:30:47

Ha igaz, akkor zömmel esőben lesz dolgunk, hazafelé...hó nem várható, ha így marad a meteo-helyzet.

ficere 2015.12.06. 14:06:09

@ficere: végig szép idő volt, hála Istennek!
süti beállítások módosítása