Partraszállás Barcelonában

Partraszállás Barcelonában

Barcelona felfedezése - IX

Montjuic: Museu Nacional d'Art de Catalunya, Jardins de Laribal, Teatre Grec, Museu Arqueológic, Mercat de les Flors színház

2015. október 17. - Tiggr

Múlt hétvégén folytattuk a Montjuic felfedezését! Még Nikivel jártunk a Poble Espanyol-ban, de akkor idő hiányában vissza kellett fordulnunk!

Múlt vasárnap aztán folytattuk a barangolást ezen a területen: ugyanúgy a Font Mágica felől indultunk, de most felmásztunk a sok lépcsőn a Museu Nacional d'Art de Catalunya-ig. A Nemzeti Palotában, az 1929-es nemzetközi kiállítás főépületében található Európa legszebb kora középkori freskógyűjteménye, de itt van a világ legnagyobb római kori gyűjteménye is, sőt Spanyolországot lefedő gótikus gyűjtemény, valamint 20. századi művészeti gyűjtemény is (ez az egyik képen feltűnő modern hozzáépítésben kapott helyet). Így egy helyen lehet megtekinteni a katalán művészet több, mint egy évezredét. Mi persze most megelégedtünk annyival, hogy körbesétáltuk az épületet.

Fentről csodálatos a kilátás a városra, Fanni itt tízóraizott:

img_2780.JPG

Ezután lefelé indultunk. Az egész terület egy nagy park. Azért volt kicsit kalandos ez a kirándulás, mert a nagy szintkülönbség miatt úton-útfélen lépcsőkbe botlottunk, ahol mindig cipelhettem a babakocsit, Mangó meg persze Fannit! Cserébe gyönyörű parkokon, kerteken, lugasokon át vezetett az utunk, rengeteg kis szökőkútba botlottunk. Mangóval azt beszéltük, hogy csak itt egy egész napot el lehetne barangolni. A területet egyébként Jardins de Laribal-nak hívják. A zöldben pedig különböző múzeumok épületei is megbújnak.

Célunk a Teatre Grec (görög színház) volt, amit igazából nem a görögök építettek, huszadik századi építmény, de a régi görög színházak mintájára készült (ha jól tudom - erről ugyanis elég szűkszavú mind az útikönyvünk, mind az Internet). Itt találkoztunk Fanni királylánnyal is, ült a trónuson! :)

img_2818.JPG

img_2819.JPG

img_2817.JPG

img_2822.JPG

Visszafelé pedig még megnéztük a Museu Arqueológic és a Mercat de les Flors színház épületét:

img_2828.JPG

img_2834.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://cabrera.blog.hu/api/trackback/id/tr407962358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ficere 2015.10.18. 11:05:51

Irigylésre méltó, hogy Nálatok még van ősz és kiránduló-idő...itt csak eső, köd és hideg. Csodálatos helyekre tudtok eljutni!

Tiggr 2015.10.18. 15:33:39

Próbáljuk is kihasználni! :)
süti beállítások módosítása