Partraszállás Barcelonában

Partraszállás Barcelonában

Flóra...

2015. október 31. - Tiggr

Nem, nem újabb barátnő járt nálunk (illetve de, de az egy másik poszt lesz :))! Itt most a növényvilágról szeretnék pár szót szólni!

Erről jó sokat lehetne értekezni, mert talán ez a legszembetűnőbb különbség otthonhoz képest! Persze ami elsőre mindenkinek szemet szúr, az az, hogy itt már nagyon sok a pálma! Van azonban emellett sok különleges növény, amit érdemes megemlíteni! Előre is elnézést kérek, szeretem a növényeket, de messze nem vagyok képzett botanikus, így sok pongyolaság fordulhat elő a következő bekezdésekben, illetve jópár fának nem tudom a nevét, csak érdekességként fotóztam le őket...

Szóval aki ismer, tudja, hogy a kaktuszokat nagyon szeretem, ezért nagy öröm számomra, hogy itt bizony vadon él sokféle, leggyakoribb a fügekaktusz, ami kész ligeteket alkot néhol az út mentén is. Ennek a gyümölcse is ehető, ezt egyszer még otthon próbáltuk, de nem igazán jött be! az íze jó, de a gyümölcs 90%-a kisebb magokból áll, ezért az evése is 90%-ban köpködésből állt... Persze lehet, hogy csak rosszul álltam neki és a levét kellett volna kinyerni valahogy... Egyébként itt nem őshonos, Amerikából hurcolták be, így telepedett itt meg. Vannak persze más fajok is, sokszor 2-3 emelet magasra növő oszlopkaktuszok állnak a házak mellett, sőt fák között, ugyanolyan magasra növő kaktuszokat is láttunk már!

Aztán nagyon sok olyan növény van, amiket otthon csak irodai növénynek hívok, mert általában irodákban, rendelőkben tartják őket. Ezeknek az a közös jellemzője, hogy otthon az ittenihez képest mini méretűek. A fikusz és a jukka is fa méretűre nől, az előbbiből sokszor sövényt nevelnek (olyan 4-5 méter magasat). Mindkettőt láttuk virágozni is, a fikusznak a termését is láttuk (sajnos a virágjáról nem készítettem fényképet).

Szintén vadon látni varjúhájféléket, agavét (ennek több méter magasra megnövő száron álló terméseit láttuk itt-ott), illetve fűszernövényeket (virágzó kakukkfüvet és rozmaringot).

img_2380.jpg

img_2051.jpg

Utcán alkalmaznak sövénynek szintén hatalmasra növő leandereket, illetve (normál méretű :)) levendulát...

img_1650.jpg

Dani mutatta annak idején, hogy a kertekben van jázmin, de láttunk már papagájvirágot is, valamint nagyon divatos az lenti képeken látható, egész nyáron lilában, kékben, pirosban pompázó virágokkal telehintett futónövény.

img_1567.jpg

Vannak szokatlan fenyőfélék és persze sokféle egyéb örökzöld is, valamint az elmaradhatatlan olajfák és citrusok (citrom, narancs, ...)

Találtunk egy "arccal" rendelkező fát is :)

img_1722.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://cabrera.blog.hu/api/trackback/id/tr58020343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása