Partraszállás Barcelonában

Partraszállás Barcelonában

Egy evős hétvége

2015. november 15. - Tiggr

Ez már két hete történt, csak közben engedélyt akartam kérni olyan képek feltöltésére, amiken szerepel a kollégám és családja... Aztán ezt persze mindig jól elfelejtettem! Ezért most inkább megosztom már végre ezt a posztot, de nélkülük (főleg mivel kollégám utazik a héten)!

Pénteken megbeszéltük a kollégámmal, hogy végre elmegyünk iszogatni valahova. Ebből persze tapasozás is lett Vilassarban! Pár újabb érdekes étellel ismerkedtem meg! A natchos nem ismeretlen szerintem otthon sem, viszont egy érdekes rántotta változatot teszteltünk: henger alakban van megsütve a tojás, de csipsz darabkák vannak belekeverve (különleges krumplis rántotta), a tetejére pedig picike sültkolbi darabkék kerültek! :) A harmadik volt a legérdekesebb: van egy kenhető "kolbász", ami Mallorcáról származik. Na, azzel kenték meg a kenyeret, meg nádcukrot (vagy valami módon ebből készült mézet - ez nem volt világos) tettek a tetejére, és ebből lett melegszendvics! Furán hangzik, de nagyon jó harmóniában volt az édes és a sós, otthon valami puhább kolbival megpróbálom reprodukálni!

Aztán sétáltunk egyet a holdfényes tengerparton (persze Mangóval sokkal romantikusabb lett volna, de így is szép volt)!

Aztán vasárnap este vendégségbe is mentünk hozzájuk! Persze tudták, hogy nagy tenger gyümölcsei mániásak vagyunk, hát olyan vacsit rittyentettek, hogy ilyen még talán nem is volt! Őrület, mit hoztak össze, nem is tudtunk mindent megenni... Volt zöldségekkel (fokhagyma, koktélparadicsom, citrom, meg ki tudja mi még) és Martinival párolt feketekagyló, eszméletlen fokhagymás koktélrák (fincsi volt, de merjék még egyszer azt mondani, hogy a magyarok fokhagymáznak - ez durván csípős volt a fokhagymától), valami mix hagymával, tojással, szurimirúddal, zöldségekkel, édes, ecetes mártással és persze rákkal (ennek a receptjét is meg akarom szerezni), krumplin tálalt polipcsápok, sültkrumpli igazi, házilag készült alliolival (ami szintén sokkal durvábban fokhagymás, mint a bolti - ennek készítéséről megtudtam pár kulisszatitkot ;)), persze az elmaradhatatlan pa amb tomacet, amire lehetett sonkákat és kolbikat, sajtot pakolni. Na, ez az előétel volt... Utána tepsiben, páncéljában sült rákok jöttek (fokhagymával, petrezselyemmel és sóval - ennyi, semmi bonyolítás, de valami isteni volt! Majdnem kipukkadtunk Mangóval, de a kagyló és a rák maradékát el is "kellett" hoznunk! :)

Közben Fanni a kollégámék 3 hónappal fiatalabb kislányával ismerkedett - no és megvoltak az első csaták: ki, mivel játszik, de összességében jól eljátszottak! Jó kis este volt! :)

img_2935.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://cabrera.blog.hu/api/trackback/id/tr298042544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása