Partraszállás Barcelonában

Partraszállás Barcelonában

Cabrera vs Vilassar - Lakásválasztás D-40

2015. június 16. - Tiggr

Az első látogatás után megint hosszas csend következett, de április végén beindultak a dolgok! Kiutaztam, hogy végiglátogassak pár lakást, hogy van-e olyan, ami megfelel. Összesen 7 különböző lakást néztem meg, ebből kettő Mataróban, a közeli nagyobb városban volt, egy valahol a semmi közepén, három Vilassar de Marban, egy pedig Cabrera de Marban. Néhányan olyanok miatt estek ki, mint szűk lépcső és lift hiánya (babakocsival nem ideális), vagy túl kicsi, túl lepukkant... Volt viszont három, ami tetszett, de mind közül kimagaslott az, ami Cabrera de Marban található. A blog címéből kitalálhattátok, hogy végül sikerült erre lecsapni! :) Ha Google Mapsen megnézitek, ez a városka nem annyira a tengerparton van, hanem kicsit feljebb, a dombokon. Azonban a part olyan, mint a Balaton, végig be van építve, ezért a lakóövezet lenyúlik a tengerpartig, mi is egy ilyen viszonylag új háztömbben lakunk, és ha sétálni megyünk, Vilassarba megyünk, mert tőlünk párszáz méterre van a két település határa.

Volt még egy vicces félreértés a lakással kapcsolatban: kérdezték, hogy mégis milyen lakásra gondoltam, mekkora a család. Mondtam, hogy feleség + 1 kisgyerek. Erre mondták, hogy hát akkor egy kétszobás lakás elég, ugye? Mondtam hogy hát nem, 3 szoba azért kell... Kicsit furán néztek és mondták, hogy hát jó, de abból sokkal kevesebb van, mint 2 szobásból. Aztán némi tanakodás után kiderült, hogy itt a nappalit nem számolják szobának... :) Így lett végülis egy olyan laksáunk, amiben van nappali, háló, gyerekszoba és egy dolgozó / vendégszoba. A két fürdőszoba pedig alap :)

Tehát a lakás ki lett választva!

A bejegyzés trackback címe:

https://cabrera.blog.hu/api/trackback/id/tr127550092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ficere 2015.06.17. 13:29:29

Az nem derül ki, végül, hogy a lakásotok mégis a parthoz olyan közel van, hogy egy szál fürdőnadrágban, 3 perc alatt leértem a partra és a tengerben fürödhettem...

Mangoka 2015.06.17. 15:43:54

:) Még nem mértük, de majd legközelebb, mikor megyünk, bepótoljuk. :) Azt sajnálom, hogy még nem jutottunk le fürdeni és homokozni a partra, csak első nap ugrottunk le gyönyörködni, meg beültünk abba a bárba, ahol Te is voltál Zsoltival. Sajnos tényleg zsúfoltra sikerült az elmúlt 1 hét, és még az idő sem volt az igazi. De valamennyire kárpótolt, hogy reggel, mikor felkeltem, és kinéztem az ablakon, a tenger kékségében gyönyörködhettem. :) Na jó, nem csöpögök tovább... :) De ami késik, nem múlik. Most már talán mi is berendezkedtünk, felszerelkeztünk "beach-cuccokkal" (Fanninak úszógumi, homokozó szett, napernyő) úgyhogy indul - legalábbis nekem és Fanninak :) - a sunshine & holiday! :)

sspulni 2015.06.17. 19:58:27

Ugye lesz majd kép a Sunshine Fanniról, teljes menetfelszerelésben? :)

Mangoka 2015.06.17. 22:10:48

Hát persze! :) Mindenképpen! :)
süti beállítások módosítása