Partraszállás Barcelonában

Partraszállás Barcelonában

Ximixurri

2015. augusztus 12. - Tiggr

Mi a rák az a ximixurri!? (Angolosan átírva chimichurri, magyarul ejtve csimicsurri)

Mint tudjátok, egyszer lefordítottam egy étlapot katalánról magyarra... Ott a Google fordító nagyjából mindent kidobott magyarul, de volt pár, dolog, amit nem. Ilyen volt pár étel, amit viszont a sima Google-ba beírva megadott magyar nyelvű recepteket is! Lesz majd ilyen bejegyzés is! Egy dologgal nem boldogultam, a ximixurrival. Erre csak katalán oldalak jöttek fel. Annyi derült ki, hogy valamilyen szósz. A kollégám is annyit mondott róla, hogy sültekhez szokták használni!

Aztán pont erről beszéltünk Mangóval, amikor a Mercadonába mentünk (egy itteni áruházlánc) és egy polc mellett megálltunk, amikor is odatévedt a tekintetem - és ott figyelt a ximixurri! Kellett is venni egy üveggel rögtön! Itthon megnéztük azért, mi van benne! Víz, grapefruitlé, petrezselyem, hagyma, némi keményítő, borecet, lila fokhagyma, bor, citromsav, zöldfűszerek, chili, bors, kömény és borókabogyó! Vasárnap sütöttünk is karajt ximixurrival bekenve... Fincsi lett! :)

img_2024.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://cabrera.blog.hu/api/trackback/id/tr707702266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása