Partraszállás Barcelonában

Partraszállás Barcelonában

A lakás felszerelése - D-8-tól D-6-ig

2015. június 21. - Tiggr

Miután levezettünk a lakásig, kezdődött a következő nagy feladat! Fel kellett készíteni a Család érkezésére! Kicsit nehezítette a dolgot, hogy előzőleg csak egyszer jártam itt, akkor is úgy, hogy valaki itt élt. Nem sikerült előre pontos "leltárt" készíteni arról, hogy mi található meg a lakásban és mi nem. Így, ahogy Mangókám egy nagyszerű kommentben megjegyezte, kicsit vakon pakoltuk fel az autót, olyasmikkel, amikben biztosak lehettünk, hogy kell, nem egyszerű beszerezni, vagy nagyon személyes és nincs a lakásban. Így kerültek a kocsiba a ruháink cipőkig és könnyebb kabátokig bezárólag, ágynemű, Fanni játékainak nagy része, egy fél patika, a gyerekülés és pár apróság! :) Ezt bizony nem volt könnyű összekészíteni!

De mi fogadott a "felszerelt" lakásban? Hát, a fő gépek (mosó-, szárító-, mosogatógép, sütő, mikró, tűzhely, hűtő, fagyasztó), meg a főbb bútorok, mint ágy, gardrób, szófa, étkezőasztal, székekkel és így tovább! De kisgépek, mint porszívó, kávéfőző, vasaló, sőt egyéb konyhafelszerelések (lábosok, evőeszköz, stb), TV nem voltak... Fanninak való gyerekcuccokról nem is beszélve! Random módon akadt azért pár dolog: egy kés, pár agyonhasznált pohár, tányér, fogpiszkáló, pár fűszer, liszt, cukor, só, meg rengeteg tisztítószer... Kicsit nomád volt az első nap!

Ezt kellett 3 nap alatt tényleg felszerelt lakássá alakítanom! Szerencsére az itteni kollégám és felesége sokat segítettek, pár dolgot előre előkészítettünk: az ő ismerőseik ajánlottak fel kiságyat, etetőszéket, habtapit. Korábban kinéztem már egy használt TV-t is, azt már voltak olyan rendesek és beszerezték és át is hozták a lakásba! Sőt Fanninak ajándékoztak játék konyhát, meg raktak pár kaját a hűtőbe is! Nélkülük igazán nehéz lett volna nekiindulni!

Az első nap papírmunkával kezdtem, az ingatlanos cég irodájába mentünk aláírni a lakással kapcsolatos dolgokat. Sandra (kollégám felesége) ezután megmutatta a Carrefourt, ami egy hatalmas áruház (mondjuk a soproni Tesco ötszöröse - túlzás nélkül). Itt tulajdonképpen mindent be lehetett szerezni egy helyen, így a lakás és a Carrefour között ingáztam - felszerelve a konyhát, babacuccokkal megrakva (táp, pelus, egyebek), kisgépek, ételek, tisztálkodószerek és azért pár tisztítószer is hiányzott a repertoárból!

Apu közben felfedezte a környéket és Barcelonát, de volt olyan rendes, hogy megnézte a gépeket is, amik csak első ránézésre tűntek tisztának... Na de nem csak megnézte őket, hanem fantasztikusan ki is dzsuvázta őket!!! Köszi érte még egyszer!

Szerda este egy kis "búcsúestet" tartottunk a parton, jól beszélgettünk és iszogattunk! :)

Csütörtökre meg is lett minden, ezért reggel elmentem a bankba számlát nyitni (úgy néz ki, ez a legolcsóbb megoldás), meg a Fanni szobáját igyekeztem tisztára mosni és kicsit fertőtleníteni, illetve az egész lakást felmostam (mindenhol kő van). Így fogadóképessé vált új otthonunk (persze azóta is sok dologgal egészítettük ki, de az alap megvolt), délután visszaindultunk Apuval! Az autót a reptéren hagytam a parkolóban, hogy mikor visszaérünk, már ott várjon ránk! :) Éjfél körül szerencsésen haza is értünk!

A bejegyzés trackback címe:

https://cabrera.blog.hu/api/trackback/id/tr387562896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sspulni 2015.06.22. 19:23:53

én csak azt a szegény Buddha szobrot sajnálom... :) amúgy nagyon hangulatos!!!

ficere 2015.06.22. 20:40:12

Búcsúest??? Igen: "Mert megérdemeltük..."

ficere 2015.06.22. 20:43:46

Amúgy örülök, hogy segíthettem! :)

Tiggr 2015.06.23. 21:40:34

A "díszletet" minden nap máshogy építik fel! Buddhának általában központi szerep jut valamilyen módon! :)

sspulni 2015.06.24. 19:44:12

nagyon kreatív! :)
süti beállítások módosítása