Partraszállás Barcelonában

Partraszállás Barcelonában

Fanni és a szuri

2015. július 10. - Tiggr

Még itthon megbeszéltük Fanni gyerekorvosával, hogy a 15 hónapos korban esedékes MMR oltást elvileg még akkor is ráérnénk beadatni, amikor hazamegyünk (amikor kijöttünk, még túl fiatal volt hozzá), ám mivel itt Spanyolhonban igazából semmilyen injekció sem kötelező, ezért viszonylag nagyobb arányban nem is adatják be. Ezzel pedig megvan az esélye, hogy valamelyik betegség, amely ellen védnek az oltások felbukkan és járvány söpör végig az országon, ezért azt ajánlotta, hogy itt azért adassuk be...

Kollégám feleségét még az utazás előtt ráállítottuk a témára, hogy hogy is lehet ezt elintézni. Mivel őt ismerjük és azt mondta, hogy az alapellátás itt sem jobb, mint otthon (zsúfoltság, hosszú várakozás, esetünkben akár nyelvi nehézségek), rábíztuk magunkat és az általa is ajánlott magán gyerekorvost kerestük fel a tegnap megbeszélt időpontban. Hogy könnyebb legyen az első vizit, kollégám felesége is elkísért minket.

Odaértünk pontban 5 órakor. A klimatizált recepción egy kedves hölgy felvette az adatainkat, hogy bekerüljünk a rendszerbe. Ez után a babakocsi kijelölt helyre való "leparkolása" után felmentünk az emeleti (klimatizált) váróba, ahol TV ment gyerekműsorokkal, valamint volt egy játszósarok is. Itt olyan 5 percet vártunk, minkor nyílt az egyik rendelő ajtaja és a doktornő kiszólt, hogy "Fanni?" Bementünk (a klimatizált) rendelőbe, a doktornéni jól beszélt angolul, kikérdezett minket Fanniról a terhességtől kezdve máig... Közben megnézte a kiskönyvét is és kigyűjtötte az adatokat a saját számítógépére is. Ezek után elmondta, hogy azon az oltáson kívül, amiért jöttünk, még van ez, meg az, amit itt ilyenkor szoktak beadni, azokat kérjük-e akár egy későbbi időpontban. (Egyelőre nem kértük) Ezek után jött egy mindenre kiterjedő vizsgálat, súly, hosszmérés, stb... Majd Fancsi megkapta a szuriját, a doktornéni elmondta a lehetséges mellékhatásokat, illetve a kérésünk után adott két kis tubus krémet is a popijára (valószínűleg termékminta, de akkor is - ingyen kipróbálható krém, ha bejön, veheti az ember tovább). Majd elmondta, hogy ha itt tartózkodásunk alatt bármi felmerül, szívesen lát minket és örül, hogy felkerestük. Ezután a recepción fizettem. Mint kiderült az oltóanyag ingyen volt, így csak a vizitdíjat kellett kifizetni...

Nem álltunk sorban (beteg gyerekek között), körülbelül 3/4 órát csak velünk foglalkoztak nagyon kultúrált körülmények között... Miért nem lehet ilyet otthon!? Vagy van ilyesmi Sopronban, csak én nem tudok róla?

A bejegyzés trackback címe:

https://cabrera.blog.hu/api/trackback/id/tr437616536

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ficere 2015.07.11. 20:55:10

Majd utolérjük őket...de mikor???

Tiggr 2015.07.13. 21:15:35

Pedig aztán azért nem is itt van Európa csúcsa...
süti beállítások módosítása