Partraszállás Barcelonában

Partraszállás Barcelonában

Barcelona felfedezése - IV

Eixample: Sagrada Família

2015. augusztus 15. - Tiggr

Napok óta figyeljük az időjárás-előrejelzést, mert szeretnénk a nyár minden hétvégéjét kihasználni - ha lehet a tengerben lubickolásra, ha nem, barcelonai barangolásra! Minden nap mást ígértek az okosok, de sajnos végig látszott, hogy ezen a hétvégén sem lesz felhőtlen az ég, a viharok és esők gyakoribb vendégek lesznek!

Így amikor ma reggel ránéztük az előrejelzésre és azt láttuk, hogy csak délutánra ígérnek esőt, ám az égen súlyos fellegek sorjáznak, megint gondolkodóba estünk, hogy bevonatozzunk-e Barcelonába, kockáztatva, hogy locsogó eső fogad minket és indulhatunk is vissza!

Ma azonban a kalandvágy győzött! :) A múlt héten elmaradt Sagrada Familia zarándoklatra indultunk!

A tengeren esett is... Nézzétek a rengeteg árnyalatot, amit a tenger produkál: barna, zöld, kék, sötétkék, szürke...

img_2106.JPG

Az orkok barcelonai helyőrsége... Erről az épületről még szeretnék többet megtudni és egy kis posztot összehozni belőle! Ez a három óriási kémény is meghatározó eleme a város látképének!

img_2110.JPG

Korábban nézegettük már a Sagrada Familia honlapját és láttuk, hogy kemény belépődíj van, az építkezést is ebből finanszírozzák (ami 1882-ben kezdődött, de a mai napig nem fejeződött be). A belépődíj még nem is fájna, de a látogatók száma is korlátozva van, így vannak olyan napok, amikor nem is lehet már bejutni, mert minden jegy elkelt. Ma fél 11 körül olyan 2-3 körülre tudtak volna jegyet adni! Ezt persze Fannival nem várhattuk ki, így beértük azzal, hogy körbesétáltuk és kigyönyörködtük magunkat Gaudí látomásaiban, megnéztük az árusok portékáit, illetve a templom melletti parkban sétálgattunk. Van ott egy játszótér is, ahol Fanni hintázott. Közben persze magyarul beszélgettünk, és felfigyeltem rá, hogy a mellettünk hintázó kislány anyukája felkapja a fejét a magyar szóra, de aztán nem történt semmi. Pár mondattal később egyszer csak megkérdezi: "Ungaros?". Mondom, hogy "Si", erre ő mutatja a kislányát, hogy ő is az! Az apuka ugyanis magyar, de ő maga sajnos nem tud magyarul.

 

Szeretnénk a templomba is bejutni egyszer (legalábbis én valamelyik Gaudí féle építményt szeretném belülről is meglátogatni és ez a legesélyesebb! Ezt majd újrapróbáljuk, ha már lemegy a fő turistaszezon (nem tudom, lesz-e ilyen), ja és valószínűleg előre megvesszük a jegyeket online. Igaz ennek az a kockázata, hogy ha vacak az idő, akkor is el "kell" menni!

Ma is zsákmányoltunk azért egy hűtőmágnest (Apu ismerős? Pótoltuk! :)) meg Mangó is kapott pár fülbevalót emlékül:

img_2138.JPG

img_2140.JPG

Hazafelé Cabrera állomásán leszállva a vonatról konstatáltuk, hogy az esőt mégsem úsztuk meg! :( Kicsit vártunk és mikor csillapodott, hazaiszkoltunk, szerencsére felkészültünk, Fanninak is volt esővédője, nekünk meg esernyőnk!

Reménykedünk, hogy holnap azért megint meglátogathatjuk a tengert egy fürdés erejéig! :) (Igaz reggel még vagy 2 méter víz állt az aluljáróban, ahol át lehet menni a partra, de gyalog azért át lehet jutni)

A bejegyzés trackback címe:

https://cabrera.blog.hu/api/trackback/id/tr737708698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása