Partraszállás Barcelonában

Partraszállás Barcelonában

Vasárnapi vendégvárás

2015. június 29. - Tiggr

Régóta tervezzük, hogy kollégámmal összeeresztjük a két családot, csak az ittlétünk elején még az alapvető dolgok kialakításával voltunk elfoglalva (és nem utolsósorban a blog írásával :)). Így egészen most vasárnapig kellett erre várni! Meghívtuk őket magunkhoz, de persze nem volt könnyű kigondolni, hogy mivel készüljünk! Rengeteget segítettek, ráadásul Fanni is sokmindent kapott tőlük! A felnőttek már kaptak egy kis magyar csomagot, amikor autóval megérkeztünk (kolbász, bor, pálinka és Szamos marcipán), közben pedig a gyerekeknek is beszereztünk némi apróságot: Sergionak, az 5 éves srácnak egy komolyabb vizipisztolyt, Silviának, az alig 1 éves pöttömnek pedig olyan úszógumit, mint amiben Fanni is parádézik a medencében!

Az alapötlet az volt, hogy ezeket átadjuk és mindjárt ki is lehet őket próbálni a medencében! :) Igen ám, de mivel lássuk őket vendégül? Főleg, hogy délután 5 órát beszéltünk meg, ami náluk olyan épp csak ebéd után... Én az egyszerűség miatt alap tapasra gondoltam (sajtok, bruschetta, ananász, olajbogyó, kolbi, chips, bagett). Gondoltunk arra is hogy azért kellene valami magyaros is, de mi? Meleg ételt nem akartunk az említett időpont miatt, Mangó sütiben gondolkodott. Elsőre a kakóscsiga jutott eszébe, de ezt később elvetette és a szalonnás - hagymás kifliket csinálta meg (mégiscsak jobban csúszik rá az ital)! :) Én meg persze a tapast!

Szépen mindent meg is kaptam hozzá a Lidl-ben, amikor hazatérve Mangó azzal fogad, hogy közben jutott eszébe, hogy nincs se gyúródeszkánk, de sodrófánk... Mediterrán megoldást eszeltünk ki: A súlyos (teli) olajbogyókonzerv celofánnal bebugyolálva lett a sodrófa, a konyhapult lesikált köve pedig a gyúródeszka! :) Az eredmény pedig nem csak szép, de fincsi is lett! A hiányzó darabot én MEO-ztam :)

Aztán kollégámék 3/4 óra késéssel (gondolom udvariasságból :)) meg is érkeztek és jól elvoltunk először a lakásban, majd nagy viháncolás volt a medencében! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://cabrera.blog.hu/api/trackback/id/tr527584046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sspulni 2015.06.30. 17:51:27

Dani első megjegyzése: "nem volt boros üvegük????"

Tiggr 2015.07.01. 08:44:11

Nekem is a boros üveg jutott eszembe elsőre, de Mangó a bogyókhoz ragaszkodott! :)
süti beállítások módosítása