Partraszállás Barcelonában

Partraszállás Barcelonában

...Fauna

2015. november 01. - Tiggr

Ha már a növényekről "megemlékeztem", illene az állatvilágról is! Itt azonban sok meglepő dolog nincs (most a tengeri lényekről ne beszéljünk, de azokat úgyis csak boltban láttunk), a környékünkön van néhány macska, meg a kutyatartásnak van nagy kultusza, ebben a kertvárosi övezetben rengeteg van belőle.

A "kertben" sok gerle, veréb és seregély van, ezek is átlagosak otthon. Ami már kicsit különlegesebb, hogy sok a szarka. Tudom, hogy otthon is van, de én viszonylag ritkán látok (lehet hogy azért, mert a belvárosban lakunk :))

Az erkélyünkön van egy virágláda, az alatt egy gyík éldegél, ezek is viszonylag nagy számban fordulnak elő.

Ami viszont különleges, az az, hogy vadon élnek papagájok! Olyasmik, mint Molly volt otthon (Kis Sándor papagáj). Nem tudom, hogy pont olyanok-e, de méretre és színben is nagyon hasonlók. A pálmafákon élnek, láttuk őket már madáretetésnél a galambokkal vetélkedni az ételért, de mivel "vadak", azért nem jönnek túl közel az emberhez. Ezért nem túl jó minőségű az alábbi fotó sem:

img_2489.JPG

Munkába menet kollégám egy rövidítést szokott tenni egy földúton, ott nyuszikat szoktunk még néha látni, meg egyszer egy fácánt. Ha már nyuszi: itt kedvelt étel, az áruházakban egyben, nyúzva árulják.

A bejegyzés trackback címe:

https://cabrera.blog.hu/api/trackback/id/tr118041264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása