Partraszállás Barcelonában

Partraszállás Barcelonában

Barcelona felfedezése - II

Eixample: Place de Catalunya, Quadrat d'Or, Passeig Grácia, Casa Batlló, Casa Milá

2015. július 25. - Tiggr

Ma hosszú idő után megint bejutottunk Barcelonába! Az időjárással is nagy szerencsénk volt, mert borús idő volt, néha elkezdett csöpörögni az eső, de végül nem eredt el, azonban a nap sem sütött ki, így kényelmesebben lehetett sétálgatni (olyan 25-28 fok volt)!

Vonatkozás közben erősen elgondolkodtunk:

img_1866.JPG

Ma egészen a Placa de Catalunyáig vonatoztunk, a Quadrat d'Or (Aranynegyed) felfedezésére indulva! Ez egy nagyjából száz épülettömbből álló városnegyed Barcelona legszebb modernista épületeivel. A gazdag polgárság kedvelt lakóhelye (volt) ez, ők emeltették a legtöbb épületet, híres építészekkel (persze a leghíresebb Gaudí volt itt is)! Először a Passeig de Grácián mentünk végig, ami egy széles sugárút, kétoldalt végig üzletekkel (mindenki megtalálható itt, aki "számít": Armani, Gucci, Dior, Louis Vutton, Versace, stb, stb...). Sokkal fontosabb, hogy mindez ilyen épületek, paloták között látható:

Casa Lleó Morera:

img_1877.JPG

Casa Batlló:

img_1882.JPG

Casa Milá:

img_1893.JPG

Az utcai lámpák is csodásak (Pere Falqués tervezte őket):

img_1894.JPG

Aztán tettünk egy kunkort, hogy lássunk még pár híres épületet:

Casa Terrades:

img_1910.JPG

Palau del Baró de Quadras:

img_1900.JPG

Casa Thomas:

img_1912.JPG

Visszatérve a Passeig de Gráciára természetesen útba ejtettünk egy Mango és egy Mango for kids boltot! :)

img_1922.JPG

Végül a Placa de Catalunya-n újra vonatra szálltunk és hazavonatoztunk!

img_1928.JPG

A kiemelkedő építészeti remekekn kívül (amikből itt próbáltam egy kis ízelítőt adni) azért volt egy olyan érzésünk, hogy ez a fajta bevásárlóutca és polgári negyed szinte bármely európai fővárosban lehetne, akár Budapesten, vagy Bécsben is...

A bejegyzés trackback címe:

https://cabrera.blog.hu/api/trackback/id/tr697654730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása