Partraszállás Barcelonában

Partraszállás Barcelonában

Juci és Dani - Barcelona felfedezése III

Óváros: Las Ramblas, Mercat de Sant Josep, Port Vell

2015. augusztus 05. - Tiggr

Hosszú hétvégét csináltunk, aminek az volt az apropója, hogy Juci és Dani meglátogattak minket! :) Már nagyon vártuk őket, és jó kis négy napot hoztunk össze! A blog is ezért nem frissült az elmúlt napokban!

Péntek reggel izgatottan mentem ki eléjük a reptérre! Mivel a gép Budapestről indult, várakozás közben többfelé is lehetett magyar szót hallani! Megható volt hosszú idő után találkozó embereket látni - most én is jobban átéreztem a helyzetet az átlagosnál! Aztán felbukkantak Juciék is, és miután kiörömködtük magunkat, "haza" indultunk! Itthon persze Fannizással indult a program - új könyvek kerültek elő Daniék csomagjaiból, nagy volt az öröm! Közben egy kis welcome drink is lecsúszott, aztán megmutattuk a lakást és miután kicsit elrendezkedtek vendégeink, leugrottunk a medencéhez! Utána lazacot sütöttem, ami mindenki szerint fincsi lett (csak hideg volt, ugye? :))

Mikor Fanni visszavonult, mi is csendespihenőt tartottunk, amiért Juciék külön hálásak voltak, hiszen hajnali kettőkor kellett kelniük, hogy felkerüljenek a gépre! Estefelé sétáltunk egyet kis városkánkban és tapas-oztunk egy Espinaler nevű helyen. Fincsi tenger gyümölcseit ettünk. Hazafelé a tengerparton jöttünk vissza! Dani ezen a délutánon belevetette magát a helyi növényvilág megismerésébe! Az ilyen felfedező utakat mindig szeretem vele, mert rettentő jó szeme van apró dolgok észleléséhez (ha gombát szedni megyünk, én semmit sem találok, miközben ő leszed 10 kiló gombát)! Ráadásul nagyon sokmindent tud! Most is sok érdekeset megtudtam, például hogy él itt jázmin is... Na de majd tervezek valamilyen növényes posztot is, annál majd remélem hozzáteszi az észrevételeit! :)

Este - és ez minden esténkre igaz - az erkélyen iszogattunk borokat, Lambrusco-t (italos poszt is lesz :)), illetve eszegettünk jégkrémet, vagy némi házilag összedobált tapas-t!

Szombaton aztán hamar felvertük a vendégeket álmukból, hogy együtt bevonatozzunk Barcelonába! A Ramblával idítottunk! Az első látnivaló a Font de Canaletes nevű kút a 19. századból. Akire azt mondják, hogy "Canaletes vizét issza", az annyit jelent, hogy az illető barcelonai. A második képen Dani megpróbált helyivé válni! :)

img_1954.JPG

img_1955.JPG

A következő nagy látványosság a Mercat de Sant Josep, másik nevén a La Boqueria a város legnépszerűbb élelmiszerpiaca. Rengeteg stand található itt mindenféle ínyencséggel a gyümölcsöktől a sonkákon át a halakig és tenger gyümölcseiig, helyben készítenek belőlük ételeket is! Nagyon hangulatos, órákig lehet itt sétálni! A fő látványosság (nekünk legalábbis) persze a "halpiac" rész volt! Dani talált magának különleges erőspaprikát, és mindannyian vettünk konyhakész, friss gyümölcsdarabokat szomjoltónak!

 

Utána a Placa de la Boqueria-n álló korábbi esernyőbolt homlokzatát és art deco sárkány cégérét néztük meg:

img_1998.JPG

img_1999.JPG

Eddig volt nekünk a dolog újdonság, mert a Gótikus negyed felfedezése közben innentől már láttuk a Ramblat, de persze Daniékkal újból megnéztük. Újra bementünk a Placa Reialra is, ahol most csináltam egy képet a Gaudi féle villanyoszlopok egyikéről is:

img_2005.JPG

Végül leértünk Kolombusz szobráig. Innen a kikötői öbölben sétáltunk még egyet, de mint a képeken is látható, gyülekeztek már a fellegek a fejünk felett...

 

...ezért (meg mert Fanni türelme is a végéhez közeledett) hazaindultunk! Pont az utcánkba befordulva kezdett csöpögni az eső, úgyhogy szerencsések voltunk! Juciékkal még felfedeztük a Lidl helyi különlegességeit, és megismertettük velük a katalán omlettet is! :) Délután megint pihi volt, majs estefelé leugrottunk a tengerpartra mártózni egyet. Az idő sajnos már nem volt az igazi, de egy jó kis fürdőzés azért belefért!

Másnap reggel ugyanitt folytattuk, akkor már sokkal jobb időben! Sajnos itt képek nem készültek (Dani, ha neked vannak, küldesz párat?), viszont végre Mangóval egyszerre be tudtunk menni a vízbe! :) Aztán elmentünk az Atlantida 2-be is egy jó kis ebédre (persze, persze - tenger gyümölcsei volt a menü), estefelé pedig kiültünk a partra, az Al Faruba Mojitozni. Az erkélyparty sem maradhatott el... :)

Hétfőn Juciék kettesben mentek Barcelonát felfedezni, mi pedig itthon pihiztünk és tettünk-vettünk. Fannit eléggé kifárasztotta ez előző 3 nap, így neki sem ártott egy kis lazítás! Este sem mentünk már sehova, csak az erkélyen "sirattuk" az elmúlt 4 napot! Daniék említették, hogy nem is értik, mire gondoltunk, amikor panaszkodtunk a sok bulira a környéken, hiszem amíg voltak, nem volt semmi sem... Hát ezt nem kellett volna mondaniuk, mert azon az éjjelen megkapták(tuk)! 11 körül indult egy jó kis tüzijátékkal, majd hajnali 5-ig koncert(ek) voltak a parton felállított színpadon, ami ide kb 100 méter és elég jól lehetett hallani mindent csukott ablakok mellett is...

Aztán negyed 6-kor keltünk, mert kedd reggel vittem őket vissza a reptérre! Az idő is tükrözte hangulatunkat: kialvatanok voltunk, az idő sötét, borús, a reptér felett villámok cikáztak, az eső is szemerkélt hébe-hóba... Miután kitettem őket a reptéren, elbúcsúztunk... Rossz volt, mert igen hamar elreppent ez a pár nap és még nagyon messze lesz, mikor újra találkozunk! :( Aztán nem sokáig fájdítottam a szívem, otthagytam őket és mentem dolgozni... Ami a mostani 3 hétben kemény lesz, mert a kollégámat is helyettesítem! Remélem azért ez nem megy majd a blog rovására! :)

Juci, Dani, többiek: hiányoztok, de jó volt ez a pár nap együtt! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://cabrera.blog.hu/api/trackback/id/tr727684456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sspulni 2015.08.24. 18:25:08

Fantasztikus volt! Nagyon köszönjük, hogy Veletek tölthettük ezt a hétvégét. Nagyon hiányoztok!!!

(a lazac hőmérséklete ideális volt, már a gondolatától összefolyik a nyál a számban, omnomnomnom)

Tiggr 2015.08.31. 14:39:33

Mi is nagyon örülünk, hogy el tudtatok jönni, mi is nagyon élveztük az együtt töltött időt! Ti is hiányoztok!

A lazac lehetett volna kicsit melegebb! :)
süti beállítások módosítása