Partraszállás Barcelonában

Partraszállás Barcelonában

Mindennapi kenyerünk...

2015. augusztus 07. - Tiggr

Nem, ez a bejegyzés nem az itteni kenyérről szól, hanem az én Édes Feleségemről! :)

Visszaolvasva a korábbi bejegyzéseket, rájöttem, hogy egyáltalán nem látszik az, hogy mennyi mindent tesz azért, hogy a dolgok ilyen jól menjenek! Kezdve onnan, hogy Fannit napi 24 órában ellátja, csodálatosan neveli, játszik vele, odáig, hogy tisztántartja a lakást...

Na és a bejegyzéseimben mindig csak azt emlegetem, hogy milyen halat sütöttem, vagy milyen spagettit csináltam! Márpedig méltó itt megemlékezni Mangókám konyhai remekeiről is, hiszen 90%-ban ő főz (adja a mindennapi kenyeret)! Miután ideköltöztünk, próbáltuk reprodukálni az otthoni ételeket, de például a főzelékek közül csak egy elég szűk választékot lehet megcsinálni! Nem találkoztunk még sóskával, főzni való tökkel, fejes káposztával (jó, ezt egyelőre nem is kerestük annyira), a spenótot én nem szeretem, szóval nagyjából marad a krumpli, székelykáposzta (van savanyúkáposzta konzerv a Lidl-ben) és a bab... A nagy meleg miatt az utóbbiak azért nem annyira jók, mert nehezek és elhatároztuk, hogy könnyedebb, nyárias ételeket fogunk készíteni! Itt jött a képbe az én sült lazacom is salátával, de Mangókám is alkotott nagyon finomakat ám! Íme két kedvenc, amikkel Juciékat is megvendégeltük:

Sajtos cukkínigolyók

A másik a kenyérmorzsás, paradicsomos, mozzarellás csirke, de annak nem találtam a recepjét (bizonyára titkos :))!

img_1964.JPG

Nagyon köszönöm, kicsi Feleségem! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://cabrera.blog.hu/api/trackback/id/tr657689448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ficere 2015.08.08. 10:05:49

Szép szavak, gratulálok! (Úriember Vagy mint apukád...)

Itt írom: bárki, aki meglátogatja őket, vagy csak arra jár, az vigyen nekik sárga paprikát (magyart) mert nem tudnak lecsót főzni a szegények!!!!

Tiggr 2015.08.08. 16:13:39

Csináltunk azért lecsót, de kaliforniai paprikából! Fincsi lett, de valóban nem ugyanolyan - kicsit kemény maradt és kissé édeskés is...

sspulni 2015.08.24. 18:21:43

Ezt mi is tanúsíthtjuk, hogy Mangó egy konyhatündér, teljesen el voltunk kényeztetve!
Majd mindkét receptet szeretném itthon is rekonstruálni, remélem megközelíti majd az ottanit :)
süti beállítások módosítása